musician left musician right
background

Alise Joste „Ideju bodē” Liepājā

Ceturtdien, 22. augustā plkst. 19.00 „Ideju bodē”, Liepājā, Teodora Breikša ielā 41, uz koncertu ielūdz dziesminiece Alise Joste.

Dauziem liepājniekiem viņa būs pārsteigums, kas neizpratnē liks uzdot jautājumu, kāpēc nekas nav dzirdēts par šo sievišķīgās un šķietami trauslās balss īpašnieci Alisi Josti. Bet citiem tikšanās ar dziesminieci Liepājā būs kā īsts saldais ēdiens, jo zinātājiem Alise Joste ir māksliniece, kuras mūzikai piemīt spēja uzburt īpašu noskaņu.

Mūzikas pazinēji Alises Jostes daiļradi raksturo dažādi – vienam tā ir vientulības mūzika, citam rodas vēlme to salīdzināt ar dažādu pasaules mēroga mākslinieku radītiem skaņdarbiem, tomēr Alise Joste ir talantīga latviešu dziesminiece, kas šogad uzstājās „Tallinn Music Week” un arī bija dzirdama Baltijas lielākajā mūzikas festivālā „Positivus”.

Mēs gan uzskatām, ka Alises dziedāšanai piestāv mazāka mēroga telpa – vide, kas ļauj aizmirsties vai gluži otrādi ļauties lielām pārdomām, tāpēc uzaicinājām ciemos uz „Ideju bodi” Liepājā, par ko pati Alise bija ļoti priecīga, jo Liepājā vēl līdz šim nekad nav uzstājusies.

Alises Jostes debijas albums ar 12 pašas sacerētām dziesmām tika ieskaņots 2010. gada karstajā vasarā lauku mājās, nedaudz piepalīdzot dziedātājas brālim. Neapstrādāto ierakstu vēlāk noslīpēja skaņu režisors Krišjānis Geidāns Rīgā un māsterētājs Bjorns Hansels (“Shout Out Louds”, “Fever Ray”, Likes Lī un citu Zviedrijas sesiju mūziķis), Stokholmā. 2011. gada martā albumu izdeva mūzikas apgāds „I Love You Records”.

Ja ir vēlme paklausīties: http://www.draugiem.lv/alisejoste/
Ja ir vēlme iepazīt tuvāk: http://vetomagazine.wordpress.com/2013/03/28/intervija-alise-joste/

Biļetes (3 Ls) iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Koncertu rīko “Ideju bode” sadarbībā ar Austras biedrību, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Iepriekšējais
Nākamais raksts