musician left musician right
background

Imanta Kalniņa dziesmu vakars “Tiem, kas lido”

Sestdien, 17. augustā plkst. 19.00 Rīgas svētku ietvaros Vērmanes dārza estrādē aicinām uz Imanta Kalniņa teātra dziesmu vakaru „Tiem, kas lido”, kura ietvaros skanēs komponista dziesmas no teātra izrādēm, kuras izdziedās Austra Pumpure un austrasbērni, Liepājas teātra un Latvijas Nacionālā teātra aktieri.

Koncerta programmā Austras un austrasbērnu izpildījumā skanēs Imanta Kalniņa dziesmas no tādām teātra izrādēm kā „Mīla, džezs un velns”, „Trīs musketieri”, „Kapteiņa Granta bērni”, „Brēmenes muzikanti”, „Laimes lācis”, „Mežvidus ļaudis” un citām. Līdzās Austrai uz skatuves atradīsies un dziesmas izdziedās Arnis Miltiņš, Silvija Silava, Uldis Ozols, Zane Šmite, Anta Eņģele, Agita Kaužēna, Kristīne Locika-Sudmale, Kristaps Sudmalis, Ēriks Pozemkovskis, Inese Sērdiene un citi austrasbērni. Viņu izpildījumā dzirdēsim tādas iemīļotas dziesmas kā „Pīlādži”, „Mīlestība divreiz neatnāk”, „Kad vēji kalnos rāpjas”, „Tauriņa samtainā smarža”, „Romance”, „Karalienes dziesma”, „Nemaz nevajag daudz” un citas.

Koncerta otrajā daļā dziesmas no izrādēm „Lilioms” un „Princis un ubaga zēns” izpildīs Latvijas Nacionālā teātra aktieri – Zane Jančevska, Līga Zeļģe, Uldis Anže, Juris Hiršs un mūziķis Valdis Zilvers, kā arī Liepājas teātra aktieri, tostarp Ināra Kalnarāja, Aina Karele, Anda Albuže, Agnese Ose un Aivars Kalnarājs.

Koncertu vadīs Juris Hiršs – viens no pirmajiem austrasbērniem.

Dziesmu vakars „Tiem, kas lido…” Vērmanes dārzā – tā ir atkal redzēšanās dziesmā, šoreiz Austrai Pumpurei, austrasbērniem, aktieriem un Imantam Kalniņam. Tā ir atgriešanās tur, kur dzima dziesminieces Austras Pumpures aicinājums un pirmā tikšanās ar Imanta Kalniņa dziesmām – teātra pasaulē.

Ieeja brīva.

Pasākumu rīko Austras biedrība, atbalsta Rīgas dome.

Iepriekšējais
Nākamais raksts