musician left musician right
background

Imants Daksis viesojas Liepājā

25. jūlijā, ceturtdienas vakarā plkst. 19.00 radošajā telpā „Ideju bode” (Liepājā, T.Breikša ielā 41) koncertēs dziesminieks Imants Daksis.

Filozofs, dzejnieks, mūziķis un ceļotājs vienā pretrunīgi vērtētā personībā. Vienaldzīgo nav – vieni slavē, otri kritizē. Nereti izmantoti tādi raksturojoši lielumi kā kliedzošais folks, bļaujošā meditācija vai skatuves šamanisms. Nenoliedzami spilgta personība Latvijas mūzikā.

Uldis Rudaks grāmatā „Rokupācija” par Imantu Daksi raksta: „Viņš katru dziesmu izpilda tā, ka pēc tam zāle neaug.” Dziesminieks, kas aiz ārējās izpausmes skaļās un nereti nesaprastās formas nes saturu un stāstu. Imants Daksis raksta, ka „labs koncerts iznīcina cilvēka personību un atklāj viņa dievišķās maņas, un, ja to kaut nedaudz iespējams nodot citiem, tad tas ir brīnumains notikums, saplūsmes akts, vibrācijas fenomens”.

Mūziķa karjeras jeb, pareizāk sakot, dzīvesveida aizsākums meklējams 2001. gada rudenī, kopš tā laika sarakstītās dziesmas jau skaitāmas simtos. Šī gada martā dziesminieks klausītājus pārsteidza, prezentējot vienlaicīgi sešus jaunus digitālus albumus, kas pieejami šeit: http://imantsdaksis.bandcamp.com/
Imants Daksis – radošs, pārsteidzošs un intriģējošs.

Dziesminieka personību iepazīt un sev atklāt aicināts ikviens interesents. Autorkoncerts notiek radošajā telpā „Ideju bode”, kas sniedz iespēju baudīt pasākumu salīdzinoši šaurā klausītāju lokā, tādēļ vietu skaits ierobežots. Biļetes (3 Ls) iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Iepriekšējais
Nākamais raksts