musician left musician right
background

Ielu teātra festivāls “Zeme. Debess. Jūra. 2013”

Liepājā norisināsies septītais starptautiskais ielu teātru festivāls “Zeme.Debess.Jūra.2013”. Mums visiem tie ir svētki, kuros nepastāv ne valodu barjera, ne ieejas maksa, tāpēc aicināti piedalīties visi – gan lieli, gan mazi. Šogad Ielu teātru festivālam šis ir pārmaiņu gads. Tas būs vēl plašāks, vēl daudzveidīgāks. Pirmo reizi tas norisināsies visas Zivju ielas garumā un kā ierasts – Rožu laukumā. Festivāla organizatori  – Liepājas Leļļu teātris apmeklētājiem būs sarūpējuši svētkus, kuros varēsim baudīt ielu teātru mākslu, kuru papildinās Latvijā pazīstamu mūziķu skaņu pavadījums, radošās darbnīcas mazajiem un visam pa vidu varēs iepirkties Zivju ielas tirdziņā.

Sestdien, 3. augustā būs sastopami festivāla dalībnieki: Itālijas mākslinieks Jordi, kurš uzstāj, ka ikvienam būs jāpārtrauc savas ikdienas gaitas, lai skatītos, baudītu un smietos. Elpu aizraujošus trikus demonstrēs Rīgas Cirks. Ar eksplozīvu enerģiju skatītājus pārņems mākslinieks no ASV ar „gumijas seju” – Jeff Hess, savukārt no Lietuvas ieradīsies dzīvās skulptūras un teātris „Pantomīma A”. Nīderlandi pārstāvēs slavenais teātris „Close Act”, kas ir piedalījies starptautiskos teātra festivālos Kanādā, Brazīlijā, Taivānā, Kolumbijā un visā Eiropā. Savukārt Liepājas Leļļu teātris aicinās skatītājus vērot muzikālu uzvedumu „Vasaras raibumi”, bet visas dienas garumā muzicēs Latvijas dziesminieki.

Ar mūsdienīgiem ģitārmūzikas hītiem, melodijām no populārām kinofilmām pa Zivju ielu maršēs „Liepājas Lielansamblis”, kurā piedalās tādi liepājnieki kā: Edgars Silacērps, Ainars Virga, Matīss Pavītols, Edijs Šnipke, brāļi Meļņiki, Kristaps Derums u.c

Uz divām skatuvēm no plkst. 14:00 Zivju ielā uzstāsies latviešu dziesminieki: Zanda Štrausa, Kristīne Sudmale-Locika, Kristaps Sudmalis, Uldis Kākulis, Uldis Ozols, Imants Daksis, Marģers Eglinskis, Eduards Cauna un Dinārs Gulbis, bet uz skatuves Rožu laukumā dzirdesim Elīnu Starķi-Arbidāni, Rūtu Ķergalvi, Antu Eņģeli, Helēnu Kozlovu, Lauru Dudari, Dzintaru Šustu, Silvestru Sīli un Arni Miltiņu.

Festivāla «Zeme. Debess. Jūra. 2013» daudzveidīgajā programmā sev interesantu izklaidi varēs atrast ikviens festivāla apmeklētājs! Aicinām baudīt Latvijā vienīgo profesionālo Ielu teātru festivālu pašā vasaras karstumā – 3.augustā  Liepājā!

Iepriekšējais
Nākamais raksts