musician left musician right
background

Dziesminieku balsis Ielu teātra festivālā Liepājā

Šo sestdien, 3. augustā Liepājā notiks jau septītais starptautiskais ielu teātra festivāls „Zeme. Debess. Jūra. 2013”, kurā šogad piedalās arī latviešu dziesminieki – Anta Eņģele, Helēna Kozlova, Arnis Miltiņš, Imants Daksis un daudzi citi.

No plkst. 14.00 skanēt sāks trīs skatuves – „Zeme”, „Debess” un „Jūra”. Latviešu dziesminieki, gan liepājnieki, gan viesi no Rīgas izdziedās savu zemi, savas debesis un mūsu jūru.

Pie Pētertirgus atradīsies skatuve „Zeme”, pasākumu atklās latviešu dziesminieku varenākā balss – Uldis Kākulis, tam sekos un savai zemei dziedās liepājnieki Zanda Štrausa un Uldis Ozols. Savukārt plkst. 15.30 uz skatuves „Zeme” kāps dziesminieks, skatuves šamanis Imants Daksis.

Klusāku noskaņu baudīt varēs Zivju ielā, kur uz skatuves „Debess” kā pirmie uzstāsies Kristīne Sudmale-Locika un Kristaps Sudmalis. Īpašs prieks būs dzirdēt dziedam savas dziesmas arī Liepājas teātra aktieri Marģeru Eglinski. Pēc liepājniekiem uz skatuves kāps un par savām debesīm dziedās rīdzinieki Eduards Cauna un Dinārs Gulbis.

Uz lielās skatuves „Jūra” Rožu laukumā jau no plkst. 14.00 dziedās jaunie talanti dziesminieku vidē – apvienība „Ornaments” jeb Laura Dudare un Dzintars Šusts, viņiem sekos liepājniece Elīna Starķe-Arbidāne, Rūta Ķergalve no Kuldīgas un dziesminieks Silvestrs Sīlis no Rīgas. Plkst. 16.30 uz skatuves „Jūra” kāps Anta Eņģele, bet plkst. 17.00 – Arnis Miltiņš, Jānis Miltiņš un Laima Miltiņa. Dziesminieku uzstāšanos festivālā noslēgs dziesminece Helēna Kozlova.

Plašāku informāciju par VII Ielu teātra festivālu Liepājā var iegūt mājaslapā www.liepajaslelles.lv un www.liepajaskultura.lv . Pasākumu rīko Liepājas Leļļu teātris sadarbībā ar biedrībām „Pagastmāja” un „Austras biedrība”, atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde.

Iepriekšējais
Nākamais raksts