musician left musician right
background

Sadziedāsim Vislatvijas Dziesminieku Saietā 2012

Jau trešo gadu ar lielu prieku aicinām Jūs, dziesminiekus, dzejniekus, klausītājus, līdzi dziedātājus un spēlētājus uz Vislatvijas Dziesminieku Saietu! Šogad saiets notiks 10. – 12. augustā un, kā ierasts, vienā no skaistākajām Latvijas vietām – Jaunpiebalgas novada ekosaimniecībā “Lielkrūzes”!

Saiets, tas ir ne tikai gada lielākais dziesminieku festivāls, bet, galvenokārt, tie ir svētki, atkal satikšanās un kopā būšanas prieks trīs dziesmu pilnu dienu garumā. Tā ir iespēja vienkopus redzēt un dzirdēt dažādus latviešu dziesminiekus, gan zināmus, gan mazāk pazīstamus un jaunus talantus. Klausītājiem tā ir iespēja iepazīt citu mūzikas pasauli, kas atšķiras no radio vai televīzijā dzirdētā. Dziesminiekiem tā ir iespēja apzināties sevi citu vidū, pašizpausties, vēstīt, radīt un sadziedāt. Saiets ir vienam otra svinēšana, meklējums un atradums.

Šogad saietā savu dalību jau apstiprinājuši šādi dziesminieki: Valdis Atāls, Elīna Līce, Egons Pičners, Kārlis Kazāks, Kristaps Sudmalis, Ēriks Pozemkovskis, Laura Bicāne, Andris Mičulis, Haralds Sīmanis, Maija Kalniņa, Uldis Kākulis, Ēriks Loks, Brāļi Ziemeļi, Arnis Miltiņš, Jānis Jansons, Kaspars Dimiters, Raimonda Vazdika, Varis Vētra, Ilze Grunte, Dace Priedoliņa, Baiba Dēķena, Dinārs Gulbis, Elīna Starķe, Jānis Cirvelis, Andris Diržininkas, Vilnis Punka, Līva Vilnīte, Dace Kaša, Laura Lo, Silvestrs Sīlis, Paula Āboliņa Ābola, Skranda, Inese Vanaga, Ieva Stūre-Stūriņa, Paula Bogomolova u.c. Jāvārdu saietam teikuši arī dzejnieki Valdis Bisenieks, Arvīds Ulme, Agita Draguna, Māris Salējs, Inta Riekstiņa, Jana Egle u.c. Gan dzejnieku, gan dziesminieku rindas vēl tiks papildinātas un precizētas. Un tā kā naktī uz svētdienu paredzēts brīvais mikrofons, kur aicināts ikviens dziesmoti dzejojošs, tad dalībnieku skaits un sastāvs ir dabiski mainīgs lielums.

Sākot ar piektdienas vakaru, ekosaimniecības “Lielkrūzes” estrādē notiks vairāki koncerti, tostarp arī koncerts bērniem sestdienas rītā. Atklāšanas un noslēguma koncertos, kā ierasts, arī Agra Dzilnas ugunsskulptūras. Saietā būs iespēja ne tikai baudīt koncertus, bet arī piedalīties radošajās darbnīcās, kurās ikviens interesents varēs apgūt dziesminieku iemīļoto repertuāru, sadziedāt un dalīties dziesmās. Būs arī īpašas radošās darbnīcas, piemēram, “Dzejas kašķis” un “Dziesmu gleznošana”. Jaunums šogad ir arī piektdienas nakts tematiskie ugunskuri, piemēram, pie kāda no ugunskuriem aicinās Vītolu ģimene, pie cita pulcēsies jaunie dziesminieki un dzejnieki, vēl pie cita Imanta Kalniņa mūzikas cienītāji, bet vēl citi pulcēsies pie Valda Atāla ugunskura.

Jau pagājušā gada saiets, dziesmu vakari Rīgā un koncerti dažādās Latvijas vietās norāda, ka mūsu ir daudz un mēs augam, jo pievienojas aizvien jaunas un jaunas personības. Dziesmā, kā zināms, ir spēks. Tā mūs vieno un dara mūs labākus, patiesus, īstus un dzīvus. Un tāpēc – esiet mīļi gaidīti Lielkrūzēs!

P.S. Vairāk informācijas šeit:
www.saiets.lv
www.draugiem.lv/saiets

Iepriekšējais
Nākamais raksts